Ismét hóforduló

Megint eltelt egy hónap. Már az ÖTÖDIK. Szóval lássuk, mit is tud egy magamfajta öthónapos!

Növekedés:

Anya otthoni méricskélése alapján már kb. 65 cm vagyok, de a súlyomat illetően már nem merne becslésekbe bocsátkozni. (Nagyon sokkk lehet…)

A hajam abbahagyta a hulldogálást, ami remélhetőleg azt jelenti, hogy ennél már csak több lesz belőle a fejemen.

A fogam még mindig nem bújt elő, így kínszenvedéseimnek egyelőre még mindig nincs vége.


Mozgásfejlődés:

Azt hiszem, elég sokat elárul a helyzetről az, hogy anya szerint egy sajtkukac vagyok. Minden irányban forgolódok és haladok, bár a kúszómozgásom kivitelezés terén még hagy maga után némi kívánnivalót.

Továbbra is intenzíven rugózok, sőt időnként négykézlábra emelkedem. A négykézláb esetemben nem is annyira könyök-térd, inkább tenyér-talp pozíciót jelent.

Az ellenkező testhelyzetet is nagyon élvezem, vagyis azt, ha egyetlen végtagom sem éri a talajt, és csak a pocakomon billegek.

Félig döntött állapotban (babakocsiban, pihenőszékben vagy ölben) teljesen egyedül fel tudok ülni. Más helyzetben még nem próbálkoztam a dologgal, de még úgyis ráérek.

Beszédfejlődés:

Egyre valószínűbb, hogy a már többször említett "mama" valóban egy szó számomra. Ha valami problémám támad, kivétel nélkül alkalmazom segélykérő eszközként, de olykor az is előfordul, hogy csak úgy megajándékozom vele anyát. Apa megirigyelvén a helyzetet, egy egész hétvégét töltött azzal, hogy a "papa" szót ismételgette nekem, így aztán egyszer-kétszer már ez is kicsúszott a számon.

Ezek mellett aktívan tréningezem a beszédhez szükséges izmaimat, hosszabb-rövidebb monológokat tartok különböző – állítólag értelmetlen – szótagokkal megtűzdelve.

Egyéb szokások:

Minden létező dolgot megrágok, ami csak az utamba kerül, legyen szó anya válláról, apa fejéről, szőrös és szőrtelen játékokról, egy-egy ott felejtett ruhadarabról vagy a szék lábáról.

Rágás céljából felfedeztem a saját lábujjamat is, és miután úgy látom, anyáéknak már nem igen sikerül ez a tornagyakorlat, kihasználom azt a kis időt, amíg még nekem megy.

Szeretek cuppogni, bár még nem igazán tudom, mi is ez, és hogyan is kell használni.

Egy-egy kiválasztottat megajándékozok az ellenállhatatlan Csenge-puszival, ami egyelőre még csak az áldozat arcának módszeres összenyálazását jelenti, de így is szívem legmélyéből fakad.

Viszonylag sok időt töltök a környezetemben élők arcának feltérképezésével. Ezt alapvetően tapintás, pontosabban markolászás útján végzem. (Közérdekű közlemény: ingyen vállalom bármilyen színű, szagú és állagú, felesleges emberi alkatrész nem kifejezetten fájdalommentes, de annál hatékonyabb eltávolítását.)

Mindennapjaim:

Ha az idő is kegyes hozzánk, és nem zúdít a nyakunkba frontot vagy kánikulát, egész jól értelmezhető napirendet tudunk kialakítani.

Ilyenkor 3 óránként szopizok, s bár éjszaka még mindig fel szoktam ébredni, hajnaltájban hagyok egy hosszabb szünetet anyunak. Reggel hajlandó vagyok akár 8-ig is ellustálkodni az időt, de nappal már egyre kevesebbet alszom. Délelőtt általában csak egy félórás szendergést engedélyezek magamnak, ebéd után (kb. 1 óra felé) viszont hosszabb, nagyjából egyórás durmolás szokott elfogni, amit valamikor késő délután (5 óra körül) meg szoktam ismételni. A fennmaradó időben anyát szórakoztatom, de csak azért, hogy egyikünk se unatkozzon. (Ez a veszély manapság egyre gyakrabban fenyeget.) A sétákkal meg szoktuk várni apát, ami leginkább anya UV-parájának köszönhető. Az esték viszonylag zökkenőmentesen zajlananak. Hiába, a megszokott műsornak én sem tudok ellenállni, és rutinszerűen rámtör az alvás. Hát ilyen a napirendünk.

Csak mellékesen jegyzem meg, hogy az idő mostanában csak ritkán kegyes hozzánk…

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s