Critical Mass – Critical Moms

A “kritikus tömeghez” idén a kisgyermekes családok is csatlakoznak. A megmozdulás hivatalos sajtóközleménye a következő:

Critical MomsCritical Mass New Generation – Budapest, 2009. április 19. vasárnap

Idén a Föld Napja alkalmából április 19-én a kritikus tömeg vonulás kibővül a városban gyalogosan közlekedő kisgyermekes családokkal, mivel a kerékpárosok évek óta szeretnének partnereket találni a belváros forgalomcsillapítását célzó törekvéseikhez. A kisgyermekes családok gyalogosan, babakocsikkal és hordozókkal haladnak majd a bringások mellett a járdán. Ők úgy érzik, a város közlekedési infrastruktúrájának hiányos fejlődésével, a közterületek és közintézmények akadálymentesítésének elmaradásával állampolgári jogaik sérülnek. A közlekedésben és ügyintézésben másodrendűvé degradálódnak, a járdán és a parkoló autók között gyakran el sem férnek, az aluljárókat nem használhatják, parkjaik, játszótereik hangosak és szmogosak.

A gyalogosok, kisgyermekesek 15:30-tól gyülekeznek a Kodály köröndön, majd a biciklisták mellett 16:00-kor ők is elindulnak az Andrássy út járdáján, a Hősök terén keresztül a Városligeti parkba.

A demonstrációk többnyire lezárt útszakaszokon, rendőri biztosítással zajlanak. Gyerekekkel is bátran teljesíthető. A rendezvény esőben sem marad el.

További részletek itt! Gyere Te is!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s