Újdonságok Csenge szájában/ból

Újdonság v1 – azaz Csenge szájáBAN:

Újdonság v2 – azaz Csenge szájáBÓL:

Csenge újabb vicces szövegekkel állt elő. Pl. rájött, hogy a -ka az egy kicsinyítőképző, és lépten nyomon hozzáteszi mindenhez, amit becézni akar. Így lett a szülinapjára kapott baba neve Babaka, és újabban így hízelgi be magát Apakának és Anyakának.

A másik aranyos dolog, hogy nagyon szeret köszöngetni, és mostanában mindenkinek azt mondja, hogy “Sziasztok, pápá!”. Még a pisinek és a kakinak is. Így aztán, ha lehúzzuk a WC-t, hosszasan integet bele a csészébe: Sziasztok, pisi, pápá!

Az is kiderült, hogy a mi kis kétévesünk nem csak rém udvarias, de kész jogvédő aktivista is. Ha egy nála jóval kisebb babával valaki nem megfelelően bánik (mert pl. csak egy éves az illető, és még nem megy neki tökéletesen ez a simi dolog), akkor rögtön az apróság védelmére kel, és megakadályozza az egy fokkal kevésbé apró apróságot a heveskedésben azzal, hogy “Ne! Baba, picike babaka!”. Ezzel párhuzamosan a békés, családi kurkászásoknak (azaz Apa mitteszertelenítésének) is vége szakadt egy időre, ugyanis amint nekiveselkedek Apa arcának, Csenge odaszalad, elhúzza a kezemet, és rámszól, hogy “Ne, fáj!”, majd hozzáteszi: “Misi!” (ami annyit tesz: simi), és ezek után hosszasan simogatnunk kell szegény, kozmetikázásnak áldozatul esett Apa arcát…

🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s