Még mindig otthonszülés…

Talán sokan úgy érzitek, hogy a csapból is ez folyik, de igenis beszélni kell róla. Beszélni kell róla, mert a téma többről szól, mint néhány unatkozó édesanya hóbortjáról. A törvénykezés hiányosságairól, alapvető jogok megkérdőjelezéséről, felnőtt emberek gyerekként való kezeléséről, és még sorolhatnám.

Az otthonszülés törvényi szabályozásáért már évek, sőt évtizedek óta küzdenek Geréb Ági és társai, a megvalósítás mégis késlekedik. A mostani történésekről egy kanadai kutató kommentjében azt írja, hogy az eset a 80-as évek Kanadájára emlékezteti. Erről nekem meg az jutott eszembe, hogy miért van mindig az itthon, hogy ahelyett, hogy kész, működő példákat vennénk át, végig akarjuk járni a szamárlétrát?!… Aztán azon töprengtem, hogy vajon mekkora esély van az otthonszülés legalizálására, vagy csak akár a háborítatlan szülés (akár kórházi körülmények között) elterjedésére addig, amíg a szülés az egyik legjobban jövedelmező “üzletág”…

No de ezek csak amolyan gondolatkísérletek, és mivel én nem vagyok olyan tájékozott, mint sok blogger, ezért hadd ajánljak inkább egy írást a témában: Törvényi szabályozás és szülészeti reform kellene Magyarországnak!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s