More Business of Being Born: The VBAC Dilemma

Kedves Édesanyák, Édesapák, gyermeket tervezők vagy várók!
Kedves szülés körül dolgozók!

 

Szeretettel várunk Benneteket következő találkozónkon filmvetítéssel és beszélgetőkörrel, 2011. december 14-én szerdán 18h-kor az Életkörben.

A film, melyet közösen megnézünk: a “More Business of Being Born: The VBAC DIlemma” / “Még több születésbiznisz: a császármetszés utáni természetes szülés dilemmája” című domumentumfilm, szinkrontolmácsolással, Laufer Ágnes (Amerikában élő magyar dúla) szíves felajánlásából.

(A programváltoztatás jogát fenntartjuk – tartalékfilmünk a “What Babies Want” / “Mit akarnak a babák?”  című dokumentumfilm, szintén szinkrontolmácsolással.)

A film után közösen beszélgetünk a császármetszés utáni természetes szülés realitásairól Magyarországon kb. 21 óráig.

A programra az ICAN Magyarország havi találkozóinak keretén belül kerül sor. Az ICAN (Nemzetközi Császármetszés Figyelő Hálózat) nonprofit szervezet, melynek célkitűzése a felesleges császármetszések számának csökkentése felvilágosítással, a császármetszésből történő felépülés támogatása, illetve a császármetszés utáni hüvelyi szülés lehetőségének biztosítása. Bővebb információ: www.ican-online.org

 

Rövid ismertető a VBAC Dilemma című filmről:

Dokumentumfilmekből ritkán lesz bestseller, az Egyesült Államokban híres televíziós műsorvezetőnő, Ricky Lake és Abby Epstein “Születésbiznisz” című filmje ezt mégis elérte, méltán. Az otthon szült tévés személyiség a tényfeltáró újságíró és a személyesen érintett édesanya hangján is beszél arról, mi is az amerikai realitás, ami a gyermekáldás körülményeit illeti az egészségügyben.

A film sikere után a közönség folytatást követelt, így készült el a 4 részes “Még több születésbiznisz”, mely 1-1 témát mélyebben is körüljár, így a császármetszés utáni szülését is (melyet angol nyelvterületen VBAC-ként, magyarul újabban CSUSZ-ként emletegnek). Találkozónkon ezt a részt nézzük meg közösen, alig valamivel a nemzetközi premier után.

 

Helyszín: Életkör, Budapest XII., Hertelendy u. 1/b, 1.em./14. (Életkör kapucsengő)

A program ingyenes, adományokat ICAN felvilágosító nyomtatványok készítésére köszönettel elfogadunk.

Bár a helyszín baba- és gyerekbarát, a program jellegére való tekintettel most kivételesen arra kérünk, egészen pici babák kivételével gyermekeitek számára gondoskodjatok felügyeletről.

Kérünk, jelezd részvételi szándékodat az ICANHungary@gmail.com email címen, vagy a 06 20 346 5721 telefonszámon!

 

A soron következő ICAN találkozó: 2012. január 18. 18h (tervezett program: kerekasztal beszélgetés a szülésélmény feldolgozásról meghívott szakemberekkel)

 

Szeretettel várunk!

Schimcsig Nóra

Dúla, szülésfelkészítő, személyközpontú tanácsadó
ICAN Magyarország
Csoportvezető
ICANHungary@gmail.com
www.facebook.com/VBACHungary
+36 20 346 5721

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s