Rakott palacsinta tej és tojás nélkül

Még mindig édesség…

Amikor kiderül, hogy jóideig nélkülöznünk kell a tejet és a tojást, az egyik első étel, ami miatt krónikus szívfájdalom kap el minket, az a palacsinta. Egészen addig, amíg rá nem jövünk, hogy teljesen jól működő és finom palacsinta süthető tej- és tojásmentesen is. Sőt egész sok variáció létezik. A tejet helyettesíthetjük növényi tejjel vagy simán vízzel, ásványvízzel, szódával, a tojást egy az egyben elhagyhatjuk, vagy pótolhatjuk növényi kötőanyagokkal (pl. zabpehellyel), illetve kísérletezhetünk még keményítővel és különböző típusú lisztekkel. Én legutóbb ezzel a recepttel próbálkoztam:

fél kg liszt
kb. 1 liter szénsavas ásványvíz
6 ek. kukoricakeményítő (tojásonként kb. 2 ek.)
csipet só
(Cukrot nem szoktam a tésztába tenni, így már az első palacsinta sem ragad le, és kedvünkre variálhatjuk a sós és édes töltelékeket.)

Ennél a sütésnél éppen palacsintatortát készített Kriszta és a Kockásfülű Nyúl, így Csenge kérésére naná, hogy mi is rakott palacsintát ettünk. A töltelékek:

szilvalekvár
baracklekvár
diótöltelék (darált dió cukorsziruppal leforrázva)
csokipuding (kakaópor, cukor, rizstej, kukoricakeményítő)

Minden emeletre más-más tölteléket kentünk, és amikor felkerült minden réteg, ráöntöttük a maradék pudingot. Az eredmény leginkább a klasszikus “ronda és finom” kategóriába sorolható. Gyorsan meg is ettük…:)

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s